ОСОБЛИВОСТІ РОЗРАХУНКУ ЗА ДРУГОЮ ГРУПОЮ ГРАНИЧНИХ СТАНІВ НЕРОЗРІЗНИХ ЗАЛІЗОБЕТОННИХ БАЛОК ЗА ДІЇ МАЛОЦИКЛОВИХ ЗНАКОЗМІННИХ НАВАНТАЖЕНЬ

Автор(и)

  • Г.Х., Масюк Національний університет водного господарства та природокористування
  • О.В., Ющук ТОВ Архідельта
  • Т.А., Сасовський відокремлений структурний підрозділ «Рівненський фаховий коледж Національного університету водних біоресурсів та природокористування України»)

DOI:

https://doi.org/10.31713/budres.v0i40.019

Анотація

Стаття присвячена методиці визначення ширини розкриття тріщин та прогинів в світлі нових норм з урахуванням зміни фізико-механічних характеристик бетону за дії мало циклових знакозмінних навантажень. Виявлено, що малоциклові знакозмінні навантаження суттєво впливають на зміну параметрів напружено-деформованого стану, а саме збільшують ширину розкриття тріщин і прогини балки. Теоретичні рішення задовільно збігаються з експериментальними даними при врахуванні відповідних коефіцієнтів умов роботи, які визначені статистичним шляхом. Це свідчить про те, що виконані експериментально-теоретичні дослідження і аналіз роботи нерозрізних залізобетонних балок підтверджують прийнятність вдосконалення методики, запропонованої нормами по визначенню прогинів і ширини розкриття тріщин з урахуванням зазначених навантажень.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-12-07

Номер

Розділ

Статті